Felçli Hasta Rehabilitasyonu

Felçli Hasta Rehabilitasyonu

 

Felçli Hasta Rehabilitasyonu: Felç (İnme) genellikle ileri ve orta yaşlarda görülen bir hastalıktır.

Diyabet, yüksek tansiyon, kalp hastaları, kalpte ritim bozukluğu yaşayanlar, kalp kapaklarında problemi olanlar, sigara ve/veya kahveyi çok tüketenler, fazla kiloları olanlar ve günlük yaşamında çok az hareket eden kişiler inme hastalığına yakalanma riskine çok yakındırlar.

Felç tedavisi mutlaka hekim kontrolünde tedavi edilmeye çalışılmalıdır. Özellikle kırsal kesimde yaşayanlar felç geçiren hastalara tıp dışı yöntemler ile tedavi programı uygulamaya çalışmaktadır. Bu tip tedaviler son derece hatalı ve yanlıştır. Hastalığın daha çok ilerlemesine sebep olabilmektedir.

İnme tedavisinin amacı hastanın günlük yaşamını etkileyen eksikliklerini ortadan kaldırmaya yöneliktir.

Günlük ihtiyaçlarını bağımsız bir şekilde (tuvalete gitme, su içme, yemek yeme) yapması sosyal ve ruhsal yaşamı için de son derece önemlidir.

Felçli hasta tedavisinde özel programlar uygulanmaktadır. Felç geçirmiş hastanın yattığı yatağından, yediği yemeğe kadar dikkat edilmelidir. Hasta ile yeni doğmuş bir bebek gibi ilgilenmek gerekmektedir.

İnme rehabilitasyonun amacı, hastanın yeniden yürüyebilmesi, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmesi, el ya da ayağında kaynaklanan felçli durumunun giderilmesidir.

Felçli Hasta Egzersizleri

Felç (inme), beyindeki damarların tıkanması veya yırtılması sonucu gelişen klinik bir tablodur. Beyin damarlarındaki tıkanma veya kanama sonucu etkilenen alana yeterli kan gitmez. Kısa bir süre içerisinde yeterli oksijen ve şeker alamayan beyin hücreleri ölür. Buna bağlı olarak vücutla alakalı bazı fonksiyonel bozukluklar meydana gelir.

Bu hastalarda vücudun bir yarısının tümü veya bir bölümünde;

  • Zaaf veya sarsaklık
  • Yutma güçlüğü
  • Dengesizlik
  • Konuşma/lisan bozuklukları
  • Bir gözde görme kaybı
  • Davranışsal/kognitif semptomlar görülebilir.

Felç (İnme)’nin yol açtığı bağımlılığa ve diğer komplikasyonlara bağlı olarak hastaların yaşam kalitesi de etkilenmektedir. Kişiye ve gereksinimlere özel, kapsamlı bir rehabilitasyon programı uygulanması kişinin kazanımlarını arttırmak açısından önemlidir. Erken dönemde yapılan rehabilitasyon komplikasyonların önlenmesi, kişinin en iyi düzeyde fonksiyonlarının korunmasını sağlar. Bu dönemde pozisyonlama, ödem kontrolü, ortezleme, eklem hareket açıklığı egzersizleri yapılır.

Samsun'daki hasta yaşlı bakımevi kliniğimizde özel rehabilitasyon işlemleri uygulanmaktadır. Hastalara günlük egzersizler düzenli bir şekilde yaptırılarak sağlığına kavuşması amaçlanmaktadır.

Günümüz tıp anlayışında omurilik felci geçirmiş bir hastanın kısmen sağlıklı bir birey gibi günlük ihtiyaçlarını karşılayabileceği tedavi programları geliştirilmiştir.Samsun Atakum'da bulunan kliniğimizde yaşlı bakımevi, inme tedavileri, felçli hasta rehabilitasyon programları uygulanmaktadır.

Öne Çıkarılanlar

Özel rehabilitasyon; hastanın fizyolojik, patolojik, psikolojik du

Felçli Hasta Rehabilitasyonu: Felç (İnme) genellikle iler

Yatalak hasta bakımı ve tedavisi özel bir itina ile ele alınmalıdı

Tam teşekküllü yatılı fizik tedavi merkezimizde aşağıdaki hiz

Yorumlar

MESUT BELUR

Güler yüzlü personeli ve her şeyden önemlisi çok güzel bir bakım yerine sahiptir ilgilerinden dolayı teşekkür ediyoruz

5 Yıldız

Burçin Açar

Profesyonel bakım aldıgimiz, konaklamalı fizik tedavide, cok iyi verim almakla birlikte,çalışanlarının sıcak kanlılığı,disliplinli çalışmalarından ve odalarının genişliğinden çok memnun kaldık.

5 Yıldız

Ceyhun Sinan Kılıç

Bir Bakım merkezleri daha vardı, ikincisinin açılması çok iyi oldu. Çünkü iyi hizmet veren yerler çoğalmalı. Yaptıkları iş çok değerli.

5 Yıldız